Ευαγγελική Βαπτιστική Εκκλησία

To Eυαγγέλιο είναι μήνυμα σωτηρίας. Είναι τα καλά νέα ότι ο Θεός, με τη θυσία του Χριστού στο Σταυρό, τακτοποίησε την εκκρεμότητα της αμαρτίας για κάθε άνθρωπο. Και τώρα, όποιος θέλει να σωθεί από την αμαρτία και τις αιώνιες συνέπειές της, μπορεί δεχόμενος με πίστη τον Χριστό ως ατομικό του Σωτήρα. Το Ευαγγέλιο δεν λέει τι εμείς πρέπει να κάνουμε για τον Θεό, αλλά τι ο Θεός έκανε για μας.

 

"Ο Θεός είναι Πνεύμα, και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνώσι."

Ιωαν. δ'24

 

Κείμενα - Τί θα κερδίσεις;

 

«Επειδή τι ωφελείται άνθρωπος, εάν τον κόσμον όλον κερδήση, την δε ψυχήν αυτού ζημιωθή;» Ματθ. ις΄ 26

Το κέρδος είναι ένας πανίσχυρος μοχλός που κινεί σχεδόν τα πάντα. Ο άνθρωπος κυνηγάει το κέρδος με κάθε τρόπο. Στο βωμό του κέρδους θυσιάζονται αξίες, ιδανικά, το φυσικό περιβάλλον, ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Σε οποιαδήποτε συναλλαγή, ο καθένας μετράει το κέρδος ή τη ζημιά που είχε, ή θα έχει. Ποιός όμως, αλήθεια, κάθισε ποτέ να σκεφτεί το κέρδος ή τη ζημιά της ψυχής του;

Η Αγία Γραφή - που είναι ο Λόγος του Θεού - μας πληροφορεί ότι ο άνθρωπος έχει μέσα του μια αθάνατη ψυχή. Η ψυχή είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο να λέει «εγώ» και να εννοεί μ’ αυτό όχι απλά το σώμα του, αλλά μια πνευματική ύπαρξη και προσωπικότητα.

Ο άνθρωπος όμως, ενώ κυνηγά το κέρδος για τα υλικά πράγματα αυτής της ζωής, ελάχιστα ασχολείται με την ψυχή του η οποία έχει μια βασική ανάγκη. Να σωθεί από την αμαρτία και τις αιώνιες συνέπειές της. Η Αγία Γραφή μας λέει ότι «πάντες ήμαρτον και υστερούνται της δόξης του Θεού» Ρωμ. γ΄ 23. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε αμαρτωλοί και έχουμε ανάγκη από σωτηρία. Ο άνθρωπος δεν είναι αμαρτωλός επειδή κάνει αμαρτίες, αλλά κάνει αμαρτίες επειδή είναι αμαρτωλός. Ο άνθρωπος έχει την αμαρτία μέσα του από τη στιγμή που γεννιέται.

Η αμαρτία όμως οδηγεί στην αιώνια κόλαση. Η Αγία Γραφή είναι γεμάτη από προειδοποιήσεις που δεν επιτρέπουν να διακινδυνεύσει κανείς το ενδεχόμενο να βρεθεί εκεί. Έτσι το ερώτημα που προκύπτει μετά από όλα αυτά είναι «πώς μπορώ να σωθώ από την αμαρτία και τις συνέπειές της; Υπάρχει σωτηρία για μένα;»

Η απάντηση είναι ‘ναι’. Υπάρχει σωτηρία, υπάρχει απελευθέρωση από την αμαρτία, υπάρχει σωτήρας ο Ιησούς Χριστός. Ο Υιός του Θεού που έγινε άνθρωπος και έζησε στη γη αυτή αναμάρτητος, που έχυσε το αίμα του επάνω στο σταυρό φορτωμένος με την αμαρτία τη δική μας και εξασφάλισε έτσι σε μας σωτηρία και αιώνια ζωή. Ο Ιησούς Χριστός είναι εκείνος που με τον θάνατο και την ανάστασή του έγινε ο Σωτήρας των αμαρτωλών.

Έτσι λοιπόν ο αναστημένος Ιησούς Χριστός καλεί τον κάθε άνθρωπο να πάει σ’ Αυτόν και να πάρει τη σωτηρία της ψυχής του. Η διαδικασία είναι απλή. Δεν χρειάζεται η μεσολάβηση κανενός άλλου. Ο ίδιος μας είπε «Έλθετε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι και εγώ θέλω σας αναπαύσει» Ματθ. ια΄28. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πιστέψεις ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο μοναδικός και αποκλειστικός σωτήρας της ψυχής σου. Όταν ο άνθρωπος το πιστέψει αυτό με την καρδιά του τότε γίνεται μέσα του ένα θαύμα που ονομάζεται ‘αναγέννηση’. Γίνεται ο άνθρωπος, όπως μας λέει η Αγία Γραφή, «νέον κτίσμα εν Χριστώ Ιησού», κλείνει οριστικά γι’ αυτόν η αιώνια κόλαση και ανοίγεται μπροστά του η ένδοξη αιωνιότη­τα στην παρουσία του Θεού, στον ουρανό.

Τα όσα διάβασες στο σύντομο αυτό κείμενο είναι βγαλμένα μέσα από τον Λόγο του Θεού, την Αγία Γραφή και γι’ αυτό είναι πέρα για πέρα αληθινά. Αν στραφείς με πίστη στον Ιησού Χριστό και τον ευχαριστήσεις για τη σωτηρία που εξασφάλισε και για τη δική σου ψυχή, ο Θεός θα σε δεχθεί και θα σε σώσει. Μην το αναβάλλεις. Ίσως αυτή να είναι η τελευταία ευκαιρία που έχεις για να κερδίσεις την ψυχή σου. Όπου κι αν είσαι επικαλέσου Τον και πες με πίστη: «Κύριε Ιησού, σε ευχαριστώ που με αγάπησες τόσο και πέθανες για μένα στο σταυρό. Δέχομαι τη σωτηρία Σου και θέλω από δω και μπρος να ζω μόνο για Σένα. Αμήν.»

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα της Ευαγγελικής Βαπτιστικής Εκκλησίας. Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες που αφορούν την Εκκλησία, καθώς και ηχογραφημένα κηρύγματα από τον λόγο του Θεού, χριστιανικούς ύμνους, υλικό από τις δραστηριότητες της Εκκλησίας, κ.α.

 

 

"Έλθετε τώρα, και ας διαδικασθώμεν, λέγει Κύριος εάν αι αμαρτίαι σας ήναι ως το πορφυρούν, θέλουσι γείνει λευκαί ως χιών εάν ήναι ερυθραί ως κόκκινον, θέλουσι γείνει ως λευκόν μαλλίον."

Ησαϊας α' 18

 


Ευαγγελική Βαπτιστική Εκκλησία - Καποδιστρίου 42 - Αθήνα