Ευαγγελική Βαπτιστική Εκκλησία

To Eυαγγέλιο είναι μήνυμα σωτηρίας. Είναι τα καλά νέα ότι ο Θεός, με τη θυσία του Χριστού στο Σταυρό, τακτοποίησε την εκκρεμότητα της αμαρτίας για κάθε άνθρωπο. Και τώρα, όποιος θέλει να σωθεί από την αμαρτία και τις αιώνιες συνέπειές της, μπορεί δεχόμενος με πίστη τον Χριστό ως ατομικό του Σωτήρα. Το Ευαγγέλιο δεν λέει τι εμείς πρέπει να κάνουμε για τον Θεό, αλλά τι ο Θεός έκανε για μας.

 

"Ο Θεός είναι Πνεύμα, και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνώσι."

Ιωαν. δ'24

 

Κείμενα - Ο Ρενάν για τον Ιησού

 

«Ο Βίος του Ιησού», Ερνέστου Ρενάν

 

Κατακλείδα του έργου «Ο Βίος του Ιησού» του γνωστού αρνητή του υπερφυσικού Ερνέστου Ρενάν: «...οποιαδήποτε και αν πρόκειται να είναι τα απροσδόκητα φαινόμενα του μέλλοντος, τον Ιησού κανένας δεν θα ξεπεράσει. Η λατρεία του θα ανανεώνεται αδιάκοπα? ο θρύλος του θα προκαλεί ανεξάντλητα δάκρυα? οι οδύνες του θα συγκινούν τις ευγενέστερες καρδιές? οι αιώνες όλοι θα κηρύξουν, ότι ανάμεσα στους υιούς των ανθρώπων δεν γεννήθηκε κανένας από τον Ιησού μεγαλύτερος.»

 

ΣΧΟΛΙΟ: Ο Ρενάν ήταν αρνητής του υπερφυσικού. Δεν πίστευε στα θαύματα, και αρνιόταν οπωσδήποτε τη θεότητα του Ιησού. Η ομολογία του όμως ότι "...οι αιώνες όλοι θα κηρύξουν, ότι ανάμεσα στους υιούς των ανθρώπων δεν γεννήθηκε κανένας από τον Ιησού μεγαλύτερος", αποτελεί μια μεγάλη αντίφαση και έμμεση αναγνώριση πως ο Ιησούς ήταν Θεός "φανερωθείς εν σαρκί", γιατί μόνο ο Θεός δεν έχει μεγαλύτερό Του ούτε στο παρελθόν ούτε στο μέλλον, στους αιώνες, δηλαδή, των αιώνων. Αλλά, ο Παντοδύναμος είναι κύριος των βουλών των ανθρώπων και κάνει ακόμη και τους εχθρούς Του, χωρίς να το θέλουν ή να το καλαβαίνουν, να ομολογούν την ύπαρξή Του, και στη προκείμενη περίπτωση, τη θεότητα του Ιησού. "Φάσκοντες είναι σοφοί εμωράνθησαν" (Ρωμ. α΄22).

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα της Ευαγγελικής Βαπτιστικής Εκκλησίας. Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες που αφορούν την Εκκλησία, καθώς και ηχογραφημένα κηρύγματα από τον λόγο του Θεού, χριστιανικούς ύμνους, υλικό από τις δραστηριότητες της Εκκλησίας, κ.α.

 

 

"Έλθετε τώρα, και ας διαδικασθώμεν, λέγει Κύριος εάν αι αμαρτίαι σας ήναι ως το πορφυρούν, θέλουσι γείνει λευκαί ως χιών εάν ήναι ερυθραί ως κόκκινον, θέλουσι γείνει ως λευκόν μαλλίον."

Ησαϊας α' 18

 


Ευαγγελική Βαπτιστική Εκκλησία - Καποδιστρίου 42 - Αθήνα